Debatt. .

2017-04-27 07:00
"Migrationsverkets arbete går jättelångsamt",  skriver debattören som väntar på att få göra sin första intervju med Migrationsverket. Personen på bilden har inget med texten att göra. Arkivbild: Fredrik Sandberg/TT
"Migrationsverkets arbete går jättelångsamt", skriver debattören som väntar på att få göra sin första intervju med Migrationsverket. Personen på bilden har inget med texten att göra.

Migrationsverket ger mig huvudvärk

Jag är mycket arg och besviken på Migrationsverket, för att deras arbete går jättelångsamt för asylsökande. Snälla jobba lite seriöst! Jag känner mig väldigt ledsen och jag saknar min familj mycket.

När jag kom till Sverige så sa alla till mig att väntetiden till första intervjun tar 6 månader eller upp till 1 år. Nu har jag varit i Sverige ungefär i 1 år och fem månader och jag väntar fortfarande på att få komma på den första intervjun hos Migrationsverket. Jag vet fortfarande inte om jag kommer få stanna i Sverige eller inte.

Jag menar att jag känner mig väldigt less. Jag kan inte sova på natten och jag är mycket orolig för min familj. Jag kan dessutom inte koncentrera mig på skolan eftersom jag inte kan sova på natten. Migrationsverket ger mig mycket huvudvärk.

Jag tänker ofta på min familj och min framtid. När jag kom till Sverige hade jag många drömmar om en framtid i Sverige. Jag drömde att jag skulle kunna skapa mig ett bra liv genom att få ett bra yrke. Men väntan gör att jag nu har tappat allt och jag vet inte vad som händer i mitt liv längre.

Jag tror att ni på Migrationsverket bara dricker kaffe och spelar Vänd-tia. Föreställ er att ni satt på vår plats. Hur skulle det kännas för er att fly ett land där det är krig?

Om ni hade suttit på vår plats kan jag lova att ni inte kunde klara av en fjärdedel av det som vi ensamkommande har gått igenom. Till exempel koncentrera sig på skolan och att vänta på asylprocessen. 

Jag väntar fortfarande på min första intervju hos Migrationsverket. Vilket gör att jag inte vet om jag kommer att få stanna i Sverige. Sverige är ett jättefint land och jag har många kompisar här. De är mycket snälla mot mig och jag vill vara med dem. Ibland frågar jag mig själv varför jag är född. Jag är mycket trött på mitt liv.     

Mahmoud Alemi 
17-årig asylsökande