Debatt. .

2017-04-27 07:00
”Vi är pojkar och flickor från Afghanistan som väntar på intervju och besked. Får vi stanna i Sverige, eller ska ni skicka oss till krig?” Bild: Fredrik Sandberg/TT
”Vi är pojkar och flickor från Afghanistan som väntar på intervju och besked. Får vi stanna i Sverige, eller ska ni skicka oss till krig?”

Migrationsverket - lyssna till den lilla människan!

Migrationsverket ni måste göra livet lättare för oss ensamkommande! Ni gör oss väldigt ledsen och vi är besvikna på er. Vi är pojkar och flickor från Afghanistan som väntar på intervju och besked. Får vi stanna i Sverige, eller ska ni skicka oss till krig? 

Det finns många terroristgrupper i Afghanistan som dödar och massakrerar människor. De dödar studenter och lärare och andra civila. Vi flyttade inte till Sverige för att det är roligt att lämna sin familj.

Vi flydde från fattigdom och våldsamheter och krig. På nätterna kommer talibaner och skär halsen av oskyldiga. Min bekant Shukria Tabason blev halshuggen. Hon blev bara nio år gammal. Vill ni skicka tillbaka oss till det här? Civila har inget skydd mot talibanerna och IS.

Vi kan inte gå till skolan och vi kan inte sova och vi har jättedåliga drömmar. Vi kan inte fokusera på livet och det är svårt att göra läxor och lära sig svenska när vi inte vet om vi får stanna i Sverige. Våra liv är så osäkra. Vi är många som väntat mer än ett år på en liten intervju men vi hör ingenting från er. 

Jag vet inte om ni bryr er om våra livsöden och våra tragiska historier? Kanske gör ni det, men ni visar det inte. Er bedömning är inte rättvis. Ni lever i en fantasi om att det inte är krig i Afghanistan.

Jag tycker att ni måste jobba bättre och hårdare. Ni behöver förstå situationen bättre och sätta er in i vår position.  

 

Akram Tavassoli 
17-årig asysökande