Bildreportage.

2017-06-30 06:00
  • Bild: André Larsson
  • Bild: André Larsson
  • Bild: André Larsson
  • Bild: André Larsson

Kvar i Umeå utan ett annat alternativ

Bakom ett handelsområde i västra Umeå är fyra personer försatta i en omöjlig situation. De måste lämna marken de tillfälligt slagit upp läger på – men vägen därifrån är blockerad.

 

ETC Umeå har tidigare berättat om EU-migranternas situation i Umeå. Efter att husvagnslägret där de allra flesta bodde revs och kyrkans härbärge tvingades stänga har många åkt hem. Vissa valde att stanna kvar. De kunde inte återvända till Rumänien utan nog med pengar för att familjen skulle klara sig åtminstone ett par månader. Nu kämpar de för att kunna stanna i Umeå sommaren ut.


BRA JOURNALISTIK ÄR INTE GRATIS

Gillar du det vi gör?
Swisha en peng till: 123 401 876 8


– Kommunen tvingar oss flytta runt nu. Vi bor i trasiga bilar. I morgon har de sagt att vi måste ge oss iväg men vägen ut är blockerad. Någon har dumpat massa sten och rotvältor här. Vissa körde över gräset och ner i diket när de försökte ta sig bort härifrån. Vi vill inte vara till något besvär och flyttar runt om vi måste. Men vi måste försöka försörja våra barn. Vi har inga alternativ, berättar Maria med uppgiven blick medan hon bäddar sin säng i sin bil.