Inrikes.

2017-08-11 06:00
Anders Skönby är regionchef för Scandic i norra Sverige. Han utbildar tillsammans med polisen och länsstyrelsen sin hotellpersonal i hur de upptäcker misstänkt prostitution. Bild: Scandic
Anders Skönby är regionchef för Scandic i norra Sverige. Han utbildar tillsammans med polisen och länsstyrelsen sin hotellpersonal i hur de upptäcker misstänkt prostitution.

Utbildar i tecken på sexköp

För att personalen ska känna sig trygg i att kunna anmäla misstänkta sexköp på hotellen får den utbildning i hur den ska upptäcka det som avviker.

 

Polisen vill inte avslöja på vilket Umeåhotell som fyra män misstänkta för sexköp kunde gripas tidigare i somras, men det var tack vare personalens tips som tillslaget kunde ske. Hotellkedjan Scandic har sedan en tid tillbaka ett samarbete med Stockholmspolisen och länsstyrelsen, och utbildar all sin personal för att den ska kunna se tecken på att det pågår sexköp på hotellen.


BRA JOURNALISTIK ÄR INTE GRATIS

Gillar du det vi gör?
Swisha en peng till: 123 401 876 8


– Vi utbildar på plats varje år. Dels genom en introduktionsfilm, material som vi jobbar med och gruppövningar som går ut på hur vi tillsammans kan motverka den sexhandel som pågår, säger Anders Skönby, regionchef för Scandic, norra Sverige.

Tydliga tecken för städpersonal

Alla anställda inom hotellen berörs. De vet hur gäster vanligtvis beter sig, och när något avviker är det bra att vara uppmärksam. Städpersonal ser vad som händer på rummen och där är tecknen rätt tydliga.

– Det kan handla om att det finns flera telefoner, kondomer, glidmedel och andra sexuella hjälpmedel. Det kan också vara mycket papper som använts, att gästen vill byta sängkläder ofta och att det är mycket folk som springer där på alla möjliga tider, säger Anders Skönby.

Är sexhandel på hotell vanlig i Umeå?

– Det är inte jättevanligt, men det förekommer. Då är det bra att vi har ett samarbete med polisen och med övriga hotell.

En trygghet för personalen

Anders Skönby menar att utbildningen är till för att hjälpa personalen så att de kan känna sig trygga i att agera när de ser något som är misstänkt.

– Det är skönt att vi har detta och det ger oss tillfälle att prata med varandra om de här frågorna. Vi kan synka ihop oss och ventilera saker när vi behöver. Det känns bra.