Ledare. Hammam al Rabi.

2017-04-22 05:46
”Än en gång står experter och frågar sig hur detta kunde hända och ännu en regeringschef ger beskedet att vi inte kommer att vika oss för terrorn.” Bild: Fredrik Sandberg/TT
”Än en gång står experter och frågar sig hur detta kunde hända och ännu en regeringschef ger beskedet att vi inte kommer att vika oss för terrorn.”

Varför står västvärlden med mössan i hand inför Saudi?

Därför är naiviteten omöjlig att förstå, när nu land efter land staplar kistor med döda oskyldiga medborgare. 

Under 1930-talet var Europa en kontinent i paralys. Nationalsocialismens predikande om Lebensraum – Tysklands rätt till territoriell expansion – gjorde att nazisternas diaboliska vision om världsimperium tog form och började spridas som en cancersvulst på hela samhällskroppen. Följden av nazismens angrepp på världen var hänsynslös ödeläggelse. Världen står, snart ett sekel senare, inför samma sorts ondska och än en gång tycks Europa vara för paralyserat för att dra rätt slutsatser och beslut.


BRA JOURNALISTIK ÄR INTE GRATIS

Gillar du det vi gör?
Swisha en peng till: 123 401 876 8


Den 7 april 2017 var dagen då vår tids ondskefulla ideologi nådde Sveriges gränser i form av wahabismen. Ännu en hjärntvättad extremist kapade en lastbil och körde ihjäl oskyldiga människor. Ännu en nation som lamslås av ondskan denna ideologi sprider. Än en gång står experter och frågar sig hur detta kunde hända och ännu en regeringschef ger beskedet att vi inte kommer att vika oss för terrorn. 

Kopplingen mellan wahabismen och nazismen är slående. Den wahabitiska stormuftin Haj Amin Al-Husseini var under 30-talet en prominent SS-medlem som rekryterade soldater, ofta unga män från fattiga förhållanden, till nazisternas korståg. Wahabismen och nazismen menar båda att alla idéläror som avviker måste utrotas.  Under 1930-talet skanderade nazisterna ”Heim ins Reich” som var en vädjan till exiltyskar att förenas i moderlandet. Wahabismens paroll är att samla de rättrogna wahabiterna i ett kalifat utan gränser. Nazisterna förordade totalitarism och byggde Todeslager (dödsläger). Wahabiterna förespråkar totalitarism och praktiserar utrotningspolitik i Syrien och Irak.

Gåtan är dock hur europeiska regeringschefer och experter inte kan lägga ihop ett plus ett. Islamiska staten (IS) drivs av samma wahabitiska ideologi som är statsreligion i Saudiarabien och Qatar. Dessa länder har aktivt spridit wahabism världen över. De religiösa investeringarna utomlands uppgår till miljardbelopp. Satsningen har riktats mot kolonialländer där fattigdom och låg läskunnighet är ett faktum. 

Gemensamt för dessa kolonialländer är att religiösa ledare har extremt hög status och deras fatwas (regler) är många människors religiösa och samhälleliga lagar. IS och Jaysh Al-Islam är bara två exempel på terrorgrupper i Syrien som har fått massiv finansiering från Saudiarabien och Qatar. Al-Shabab i Somalia, Boko Haram i Nigeria och Ansar Al-Sharia i Libyen skapar ett tydligt mönster.

Samma europeiska regeringschefer som fördömer terrorattacker står dock ynkligt på rad med mössan i hand för att parasitera på saudiska blodspengar. Sverige och Storbritannien säljer vapen och gör sig beroende av Saudi som finansierar terrorism och som är katalysatorn i terrorns ideologi. Sveriges socialdemokratism eller Storbritanniens konservativa styre har utbytts till cynisk ekonomism. Den samvetslösa jakten på statsprofit gör att wahabismen kan fortsätta sin expansion. 

Analysen finns där. Verktygslådan för att stoppa vansinnet finns där. Därför är naiviteten omöjlig att förstå, när nu land efter land staplar kistor med döda oskyldiga medborgare. 

Världen, när ska ni vakna?